325.jpg

Ugledni američki implantolozi u poseti VMA

01. 05. 2009

Beograd, 1. maj - Ugledni svetski stručnjaci iz domena implantologije i profesori univerziteta u Oklahomi i Njujorku, prof. dr Ronald Bulard i profesor Adi Palti, posetili su Kliniku za  maksilofacijalnu, oralnu hirurgiju i implantologiju i Kliniku za stomatologiju VMA i tom prilikom sa našim stručnjacima razmenili stručna iksustva i razmotrili mogućnosti saradnje u oblasti implantologije.

Profesori Palti i Bulard su  u amfiteatru VMA održali predavanje o sistemima implantacije i rezultatima kliničkih i ekperimentalnih istraživanja u domenu trodimenzionalne kompjuterske navigacije u implantologiji,  kao i  problemima imedijatne ugradnje i imedijatnog opterećenja i koštane augmenatcije. Predavanju je prisustvvalo više od 500 stručnjaka iz domena implantologije i stomatologije iz VMA i drugih zdravstvenih ustanova u Srbiji.   

Profesor Ronald Bulard je profesor implantologije na Univerzitetu u Oklahomi. Tokom bogate stručne karijere ugradio je preko 6.000 implantata. Član je Internacionalnog kongresa oralnih implantologa i Američkog odbora za oralnu implantologiju. Vlasnik je Dental implant centra u Oklahomi i Njujorku. Autor je mnogobrojnih stručnih i naučnih radova i publikacija.

Profesor Adi Palti je klinički profesor na Univerzitetu u Njujorku. Osnivač je i predsednik Internacionalne akademije za implantologiju i član borda Internacionalnog kongresa implantologa. Pozivni je predavač na Univerzitetima u Bostonu, Budimpešti i Bukureštu. Glavni je urednik časopisa Compendium Implantology. Autor je mnogobrojnih stručnih i naučnih radova.
 
  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas