223.jpg

Ukorak sa svetom: St.Mary Hospital i VMA

04. 01. 2010

Beograd, 04.januar – Na osnovu odluke Uprave VMA, a na poziv prof. dr Džona Volfa, eminentnog britanskog vaskularnog hirurga i rukovodioca Evropskog udruženja vaskularnih hirurga, major dr Ivan Marjanović, lekar iz Klinike za vaskularnu hirurgiju VMA, boravio je u periodu od septembra do decembra 2009. godine na stručnom usavršavanju u St.Marry Kraljevskoj bolnici u Londonu (Velika Britanija). Ova bolnica je, inače, integralni deo prestižnog Imperial Univerziteta.
Tokom boravka u Londonu, major Marjanović je imao priliku da se usavršava u oblasti rekonstrukcije grudne i trbušne aorte otvorenom, endovaskularnom i hibridnom rekonstruktivnom tehnikom. Zbog iskazanog stepena stručnog znanja, profesionalizma i angažovanosti major dr Marjanović je na inicijativu kolegijuma Klinike za vaskularnu hirurgiju St.Marry bolnice primljen u članstvo Kraljevskog udruženja vaskularnih hirurga Velike Britanije i Irske.
Saradnja VMA i St.Marry bolnice biće nastavljena i ubuduće, a u sklopu te saradnje, tokom proleća 2010.godine prof. dr Džon Volf posetiće našu ustanovu i zajedno sa stručnjacima VMA uradiće više hirurških intervencija rekonstrukcije aneurizmi grudne i trbušne aorte.
Stalno usavršavanje kadra i praćenje najnovijih svetskih dostignuća u svim oblastima medicine predstavlja strateško opredeljenje menadžmenta VMA, što u praksi potvrđuje i činjenica da je i tokom 2009.godine lekarima VMA omogućeno stručno usavršavanje u eminentnim evropskim i svetskim zdravstvenim centrima. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas