14354_88320_mo_logo_blank_nova.jpg

Unapređenja u vojnom zdravstvu

15. 09. 2018

Na osnovu člana 112. stav 2. Ustava Republike Srbije i člana 17. tačka 9. Zakona o Vojsci Srbije, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaze o postavljenjima na nove dužnosti, unapređenju u viši čin i prestanku profesionalne vojne službe.
U čin brigadnog generala unapređeni su načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr sci. med. Uglješa Jovičić i zamenik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Dragan Dinčić.
 
Načelnik Uprave za vojno zdravstvo
brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić
Medicinski fakultet u Novom Sadu završio je 1984. godine, a specijalizaciju iz opšte medicine završio je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1996. godine. Doktorirao je 2013. godine na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu. Na službi u Upravi za vojno zdravstvo je od 2007. godine, a na mestu načelnika Uprave za vojno zdravstvo nalazi se od 2018. godine.
 
Zamenik načelnika VMA
brigadni general prof. dr Dragan Dinčić
Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu - odeljenje u Kragujevcu, završio je 1989. godine. Specijalizaciju iz oblasti interne medicine završio je 1998. godine u Vojnomedicinskoj akademiji, a doktorske studije završio je 2001. godine, takođe u VMA. Odlukom naučno-nastavnog veća VMA i odlukom Senata Univerziteta odbrane izabran je u zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane. Od 2011. godine obavlja dužnost zamenika načelnika VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas