I klasa kadeta  MF VMA.JPG

Uručene diplome prvoj klasi kadeta Medicinskog fakulteta VMA

11. 09. 2015

U amfiteatru Vojnomedicinske akademije danas su uručene diplome prvoj klasi kadeta koja je završila Medicinski fakultet VMA Univerziteta odbrane. Oni su tom prilikom promovisani u doktore medicine, a dobiće i prvi oficirski čin - potporučnika sanitetske službe.
Svečanom skupu prisustvovali su rektor Univerziteta odbrane general-major prof. dr Mladen Vuruna, zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Zoran Šegrt, dekan Medicinskog fakulteta VMA pukovnik prof. dr Nebojša Jović, nastavnici te visokoškolske obrazovne ustanove, roditelji mladih lekara, njihove kolege kadeti i brojni gosti.
General Vuruna je istakao da će ovaj dan ući u istoriju vojne medicine i vojnog obrazovanja Republike Srbije. On je podsetio da su pre šest godina odlučni ljudi sa jasnom idejom i vizijom osnovali Medicinski fakultet VMA, a potonja rukovodstva dala su razvojni impuls, tako da je danas rezultat evidentan - 18 mladih vojnih lekara.
Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Zoran Šegrt rekao je da mu je velika čast što je u prilici da prvoj generaciji vojnih lekara sa tog fakulteta čestita na uspešnom završetku studija na Medicinskom fakultetu VMA.
- Bili ste vredni. Sticali ste nova znanja i tokom školovanja postigli veoma dobar uspeh. Svaka godina bila je sa prosekom većim od 9. Ukupan prosek prve generacije je odličan - 9,48 - istakao je prof. dr Šegrt.
Dekan Medicinskog fakulteta VMA pukovnik prof. dr Nebojša Jović rekao je da je veliki put prevaljen od nečega što je bila samo ideja o tome kako obezbediti kvalitetnu budućnost vojnom zdravstvu do današnjeg dana, u kome se slavi zajednički uspeh.
Pukovnik Jović uručio je diplome kadetima prve klase, među kojima će troje prvih u rangu - Goran Savić, Nataša Petković i Ahmet Hadžiahmetagić na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine primiti i zaslužene nagrade.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas