149.jpg

USAVRŠAVANjE MEDICINSKIH SESTARA IZ EGIPTA NA VMA

02. 07. 2010

Beograd, 02.juli - Delegacija Ministarstva odbrane Egipta koju su činili general-major Mohamed Hosni Hanza Ibrahim i gospođa puk. Mona Jusuf Mohamed Mahmud boravili su u dvodnevnoj poseti VMA radi dogovora o usavršavanju egipatskih vojnih medicinskih sestara u našoj ustanovi iz oblasti intenzivne nege, hirurgije, fizikalne terapije i rehabilitacije, hemodijalize i radiološke dijagnostike i terapije.

Na uvodnom sastanku kome su prisustvovali predstavnici rukovodstva VMA predvođeni zamenikom načelnika, pukovnikom prof.dr Nikolom Filipovićem, gostima je prezentovana lična karta Vojnomedicinske akademije, organizacija i rezultati u oblasti školovanja, usavršavanja i naučnoistraživačkog rada, kao i kratki prikazi rada organizacionih jedinica VMA gde bi se odvijalo usavršavanje sestara iz Egipta, sa posebnim osvrtom na rad sestara. Nakon toga su članovi egipatske delegacije obišli navedene organizacijske celine.
 
Tom prilikom, general-major Mohamed Hosni Hanza Ibrahim istakao je da je izuzetno zadovoljan što se nalazi u instituciji kao što je VMA o kojoj je dosta toga prethodno znao, ali da je ono što je video tokom obilaska prevazišlo sva njegova očekivanja. -Znam da ste poslednjih godina učinili i veliki iskorak na svetsku medicinsku scenu.- istakao je on iznoseći svoja zapažanja o izvanrednoj organizaciji funkcionisanja službe u VMA. - Opredeljenje egipatske strane da se sestre upute na usavršavnje u VMA proizilazi iz visokog nivoa stručnosti zaposlenih, ali je važan faktor i činjenica da postoji mogućnost izvanrednog smeštaja sestara u objektu u kojem bi se sprovodilo usavršavanje.- kazao je egipatski general.
 
Tokom razgovora dogovoreni su detalji oko dinamike i plana usavršavanja egipatskih medicinskih sestara u VMA, a razmatrane su i ostale mogućnosti vojnomedicinske saradnje koja bi se odvijala u okviru bilateralne saradnje dve države.
 
Članove egipatske delegacije je za vreme posete Beogradu primio i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general doc. dr Veljko Todorović sa saradnicima.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas