Neurolozi VBanja.jpg

Utisci sa kongresa neurologa Srbije

05. 12. 2019

Neurolozi Vojnomedicinske akademije, predvođeni načelnikom Klinike za neurologiju VMA pk prof. dr Rankom Raičevićem učestvovali su na XVIII kongresu neurologa Srbije sa međunarodnim učešćem održanom od 28. novembra do 1. decembra 2019. godine u Vrnjačkoj Banji.
Lekari i medicinski tehničari VMA učestvovali su u radu Kongresa nizom primećenih prezentacija i usmenih predavanja, ali i u ulogama moderatora sesija. Poster prezentacija ppk dr Željka Krsmanovića ušla je u uži izbor za najbolji poster na Kongresu i potvrdila kontinuitet dodele priznanja stručnjacima VMA na ovim skupovima. Zapaženo učešće imali su i specijalizanti Klinike za neurologiju VMA, koji su sa pet usmenih prezentacija u sesiji mladih neurologa prikazali rezultate svojih istraživanja kao i dileme u radu kroz prikaze slučaja najtežih pacijenata.
Tokom rada kongresa održana je skupština Kongresa neurologa, koja je sa najvećom ocenom potvrdila dosadašnji rad i zalaganje predsednika Društva neurologa Srbije pukovnika prof. dr Ranka Raičevića te je ovom prilikom izglasan i produžetak njegovog mandata za naredne četiri godine.
Predavači na ovogodišnjem Kongresu sa preko 700 učesnika bili su vodeći autoriteti neurologije Srbije uz učešće značajnog broja stranih predavača. Istovremeno je održan i zaseban simpozijum medicinskih tehničara neurološke struke sa više od 150 učesnika.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas