286.jpg

Više od 200.000 pregleda i intervencija u DPC

17. 07. 2009

Beograd, 17. jul - Za prvih šest meseci 2009. godine u Dijagnostičko-polikliničkom centru (DPC) VMA urađeno je ukupno 160.888 specijalističkih pregleda i 45.985 različitih složenih dijagnostičkih intervencija za ambulantne pacijente.
Kod vojnih osiguranika urađeno je 130.412 specijalističkih pregleda i 32.311 dijagnostičkih intervencija. Broj specijalističkih pregleda u prepodnevnom radu za civilne osiguranike sa uputom RZZO bio je 30.476, a dijagnostičkih intervencija 13.674.
- Pomenuti rezultati potvrđuju veliko poverenje vojnih i civilnih osiguranika u kvalitet i ekspedidivnost naših pregleda i intervencija.-kaže načelnik DPC VMA pukovnik prof.dr Đoko Maksić.
U Centru za dnevnu hirurgiju (CDH) urađeno je 3598 hirurških intervencija, od kojih su 582 intervencije imale karakter operacija iz domena jednodnevne hirurgije. Imajući u vidu prednosti hirurškog lečenja u CDH (ređe infekcije, tromboembolijske komplikacije i sl.) , planira se proširenje CDH VMA, dodatno opremanje i kadrovsko ojačanje.
U ambulanti za dijasporu i dopunsko privatno osiguranje pregledana su 1202 pacijenta, koji su svoje preglede na vreme zakazali preko interneta ili telefonom.
Uvođenjem softvera za zakazivanje pregleda u prepodnevnom i dopunskom radu, kao i puštanjem u rad novog kol centra, pacijentima iz zemelje i inostranstva je data mogućnost da zakažu specijalistički pregled, ili neku dijagnostičku intervenciju po uputu izabranog lekara.
DPC VMA u svom organizacionom sastavu ima 51 specijalistički kabinet i 11 funkcijskih dijagnostika, Centar za dnevnu hirurgiju, Dispanzere za žene i decu, kao i ambulante za dopunsko privatno zdravstveno osiguranje i dijasporu DPC VMA ispuljava sve uslove za pružanje ambulantno-polikliničkih specijalističkih pregleda, dijagnostičkih intervencija i operacija iz domena ambulantne i jednodnevne hirurgije vojnih i civilnih osiguranika koji usluge VMA koriste u skladu sa ugovorom sa RZZO koji je na snazi od 01.01.2008 g. ili sami participiraju troškove lečenja.

U narednom periodu planirano je više organizacionih, kadrovskih i tehnoloških inovacija u radu DPC koji će imati za cilj podizanje kvaliteta i veće zadovoljstvo korisnika usluga. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas