188.jpg

Visoka škola VMA: evropski standardi u edukaciji

09. 04. 2010

Beograd, 09.april - U Visokoj školi VMA održan je dvodnevni kurs za nastavnike i saradnike VMA pod nazivom „Inovacije u nastavnom procesu i nove metodologije nastave“. Kurs je pohađalo 25 nastavnika i saradnika iz VMA, a predavači su bili nosioci sertifikata edukacionog centra iz Hajdelberga za diseminaciju inovacija u nastavno-obrazovnom procesu u visokoškolskim ustanovama, u okviru međunarodnog pograma TEMPUS.
Aktivnosti su se odvijale kroz plenarna predavanja i rad u malim grupama. Najznačajniji deo kursa bio je posvećen kompjuterski podržanom učenju kroz simulaciju različitih dijagnostičkih postupaka i metoda lečenja pojedinih bolesti. Prikazani su i novi modeli studentskih vežbi i savremeni pristupi u ispitivanju i ocenjivanju studenata. Nastavnici su imali prilike da pred kamerama i kolegama drže predavanja, nakon čega su kritički analizirani svi aspekti održanog predavanja.
Osim novih znanja, polaznici kursa su dobili i sertifikate koji će im biti od velike koristi u procesu kontrole kvaliteta nastavnog procesa u Visokoj školi VMA. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas