503.jpg

VMA aktivno u radu nove Sekcije za histologiju i embriologiju SLD

18. 12. 2018

Pripadnica Instituta za patologiju i sudsku medicinu VMA doc. dr Biserka Vukomanović Đurđević izabrana je za člana predsedništva Sekcije za histologiju i embriologiju Srpskog lekarskog društva (SLD) na osnivačkoj skupštini održanoj na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.
Osnivanju Sekcije i izboru predsedništva koje broji ukupno deset članova, prisustvovali su delegati sa medicinskih fakulteta u Nišu, Kragujevcu, Prištini - Kosovskoj Mitrovici i Novom Sadu, Medicinskog i Stomatološkog fakulteta u Beogradu, kao i pridruženi članovi van sastava SLD. Za predsednika Sekcije izabran je prof. dr Dušan Lalošević šef Katedre za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, dok je doc. dr Vukomanović Đurđević izabrana za generalnog sekretara Sekcije.
Osnivačka skupština nove sekcije čiji pun naziv glasi Sekcija za histologiju i embriologiju - prof. dr Aleksandar Đ. Kostić, održana je povodom 125 godina od njegovog rođenja te je ovom prilikom održan i omaž jednom od utemeljivača nastave iz histologije i embriologije.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas