354.jpg

VMA i Klinički centar Srbije: ZAJEDNO U SLUŽBI ZDRAVLjA

28. 01. 2009

Beograd, 28. januar - Delegacija Kliničkog centra Srbije, koju je predvodio direktor, prof. dr Đorđe Bajec sa saradnicima: akademikom, prof. dr Predragom Peškom, direktorom Urgentnog centra, prof. dr Vladimirom Đukićem i prof. dr Svetozarom Damjanovićem, posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju i sa rukovodstvom ove ustanove razgovarala o modalitetima buduće saradnje dve najznačajnije nacionalne zdravstvene ustanove.
- Ovo je značajan dan za srpsku medicinu i za sve građane Srbije koji od nas očekuju lečenje po svetskim standardima i najviši nivo brige o njihovom zdravlju, a to je moguće samo ako sve resurse stavimo u službu medicinske struke i radimo zajedno, uz poštovanje sopstvenih specifičnosti - istakao je načelnik VMA general-major, prof. dr Miodrag Jevtić pozdravljajući kolege iz Kliničkog centra Srbije.
U nastavku posete čelni ljudi VMA upoznali su goste iz Kliničkog centra Srbije sa organizacijom rada VMA, mogućnostima i dostignućima službe lečenja, kao i akademskim potencijalom VMA.
Zahvaljujući na prijemu, prof. dr Đorđe Bajec istakao je da je uspešna komunikacija prvi korak u uspostavljanju tešnje saradnje i naglasio neophodnost angažovanja kapaciteta obe institucije u interesu zdravlja pacijenata.
Rukovodstva VMA i Kliničkog centra Srbije razmatrala su modalitete saradnje u oblastima zbrinjavanja urgentnih slučajeva i dogovorili uspostavljanje permanente komunikacije između Centra hitne pomoći VMA i Urgentnog centra, a razgovaralo se i o mogućnostima saradnje u domenima kardiohirurgije, transplantacione hirurgije i ostalim oblastima medicine, razmeni stručnih iskustava, kao i saradnji u oblasti naučnoistraživačkog rada i kontinuirane medicinske edukacije. Dogovorene su i konkretne aktivnosti u cilju pripreme protokola o skorašnjoj saradnji.
Na kraju posete, u ime buduće saradnje, general Jevtić uručio je direktoru Kliničkog centra Srbije plaketu VMA. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas