138.jpg

VMA: most saradnje Srbije i Libije

06. 09. 2010

Beograd, 06.septembar - Četvoročlana delegacija Velike Socijalističke Narodne Libijske Džamahirije na čelu sa general-majorom Muktarom Selem Abuškevim koja je boravila u višednevnoj radnoj poseti našoj zemlji, posetila je VMA i upoznala se sa mogućnostima i najvažnijim rezultatima naše ustanove.Goste iz Libije pozdravio je načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić sa saradnicima.
- Dobrodošli u VMA, Balkanski hram zdravlja i nauke, ustanovu u kojoj pod jednim krovom skladno i komplementarno funkcionišu služba lečenja, obrazovanja i naučnoistraživačkog rada.Sve što znamo želimo da podelimo sa drugima, spremni smo i da usvajamo ono što drugi znaju, kako bi služili opštem dobru. Zato je danas VMA, ne samo nacionalno blago, već i most međunarodne saradnje i važan resurs naše Vojske i države. – kazao je general Jevtić. On je ukazao na dugu tradiciju uspešne saradnje Srbije i Libije u domenu vojne medicine i iskazao punu spremnost VMA da ista bude dalje unapređivana u okviru bilateralne vojne saradnje dve države.

Gostima iz Libije prikazana je lična karta VMA, sa posebnim akcentom na obrazovno-naučni potencijal i mogućnosti školovanja i usavršavanja u našoj ustanovi. Tokom razgovora razmotrene su mogućnosti vojnomedicinske saradnje. 

Zahvaljujući na srdačnoj dobrodošlici i sadržajnim razgovorima, general Abuškev je istakao da je počastvovan što je imao priliku da pobliže upozna VMA, instituciju koja je srpski gigant na polju medicinske struke i nauke iskazavši uverenje da će libijski kadrovi od stručnjaka VMA imati mnogo toga da nauče.
 
  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas