Logo Svetskog neurohirurskog kongresa u Seulu.jpg

VMA na Svetskom kongresu neurohirurga

13. 09. 2013

Načelnik Klinike za neurohirurgiju Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Zoran Roganović, na osnovu poziva Svetske neurohirurške asocijacije (World Federation of Neurosurgical Societies - WFNS), učestvovao je na 15. svetskom neurohirurškom kongresu, održanom od 8. do 12. septembra 2013. godine u Seulu,Juna Koreja.
Prof. Roganović održao je predavanje na temu „Ishod hirurške reparacije perifernih nerava“ i učesnike Kongresa upoznao sa trenutnim mogućnostima u ovoj oblasti neurohirurgije, kao i faktore koji utiču na ishod operacija na prekinutim perifernim nervima. Diskusija nakon predavanja bila je vezana za uspeh operacije u specifičnim kliničkim situacijama: kod povreda različitih nerava, dugačkih nervnih defekata i prekida nerava operisanih dugo nakon povrede. Prof. Roganović je član Komiteta za hirurgiju perifernih nerava Svetske neurohirurške asocijacije, koji čine svetski neurohirurzi sa najviše iskustva i stručnih radova iz oblasti hirurgije perifernih nerava i brahijalnog pleksusa. Izbor u ovaj Komitet, kao i poziv za predavanje, rezultat su velikog iskustva koje Klinika za neurohirurgiju VMA ima o ovoj temi i brojnih radova objavljenih u vodećim svetskim neurohirurškim časopisima.
Tokom Kongresa, koji važi za jedan od najznajačnijih skupova neurohirurga u svetu, ostvareni su brojni kontakti sa vodećim neurohirurzima u WFNS i dobijeno je više poziva za nova predavanja u eminentnim svetskim centrima.
Beograd, 13. septembar 2013. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas