503.jpg

VMA organizuje preglede na Festivalu zdravlja

11. 04. 2018

Vojnomedicinska akademija učestvovaće na prolećnom Festivalu zdravlja koji će, pod sloganom "Za zdravo potomstvo", biti održan od četvrtka, 12. aprila do petka, 13. aprila 2018. godine u Domu Vojske Srbije u Beogradu (Braće Jugović 19). Štand VMA biće otvoren oba radna dana Festivala.
Prvog dana Festivala radiolozi VMA obavljaće preventivne ultrazvučne preglede karotidnih arterija i arterija donjih ekstremiteta, dok će tokom drugog dana vaskularni hirurzi VMA građanima pružati manuelne preglede i konsultacije u vezi ultrazvučnih nalaza. Tokom oba radna dana svi zainteresovani građani imaće priliku i da urade skrining krvnog pritiska.
Na tribini VMA i dnevnog lista "Blic", koja će biti održana u četvrtak, 12. aprila 2018. godine u periodu od 17.05 do 18.00 časova, predavanje će održati načelnik Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju VMA pukovnik prof. dr Radoje Doder, dok će u petak, 13. aprila 2018. godine na tribini RTV "Studio B" u periodu od 14.00 do 14.30 časova učestvovati dr Svetlana Antić iz Klinike za nefrologiju VMA. Istog dana na zdravstvenoj tribini VMA i dnevnog lista "Politika" u periodu od 14.30 do 15.30 časova učestvovaće prof. dr Vesna Begović-Kuprešanin iz Klinike za infektivne i tropske bolesti VMA, potpukovnik dr Željko Jadranin iz Instituta za epidemiologiju VMA i dr Olivera Čović Nestorović iz Dečjeg dispanzera Specijalističke poliklinike VMA.
U okviru kontinuirane medicinske edukacije u petak, 13. aprila 2018. godine od 13.00 do 14.00 časova predavanje na temu etičkih problema u psihijatriji održaće dr Igor Radulović iz Klinike za psihijatriju VMA.
Na štandu VMA tokom oba dana Festivala sva zainteresovana lica biće u mogućnosti i da potpišu donorske kartice i na taj način podrže republičku kampanju zaveštanja organa.
Ulaz na Festival zdravlja je besplatan, a prisustvo akreditovanim predavanjima zdravstvenim radnicima omogućava i dobijanje bodova za obnavljanje licence.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas