305.jpg

Vojni stomatolozi dobili licence za rad

10. 06. 2009

Beograd, 10.jun - Stomatolozima zaposlenim u sistemu odbrane danas su u Vojnomedicinskoj akademiji svečano uručene licence za rad. Obraćajući se zaposlenima, načelnik VMA, general - major prof. dr Miodrag Jevtić je između ostalog rekao:
"Vojnomedicinska akademija, kao ustanova koja brine o zdravlju pripadnika vojske, mora da ima dobro razvijenu stomatološku službu organizovanu po najsavremenijim svetskim  standardima. Kao najodgovorniji čovek ove nacionalne kuće zdravlja, nauke i obrazovanja, ponosan sam što smo, ne samo sačuvali ovu službu, već što ulažemo napore i da je dalje modernizujemo i unapređujemo. Čast mi je što stojim pred kolektivom relativno generacijski mladih, ali stručno i profesionalno sazrelih stručnjaka, specijalista  i eksperata u različitim oblastima stomatologije i čestitam Vam licence koje danas dobijate, uz obećanje da će Uprava VMA nastaviti da pruža punu podršku razvoju i afirmaciji vojne stomatološke službe – izjavio je general Jevtić.
Načelnik Klinike za stomatologiju VMA, pukovnik  doc. dr Miroslav Draganjac govorio je o rezultatima dosadašnjeg rada  i planovima daljeg stručnog  i naučnog razvoja i tehnološkog osavremenjavanja ove klinike u cilju efikasnijeg pružanja stomatoloških usluga.
Prisutnim stomatolozima zaposlenim u Klinici za stomatologiju, Klinici za makslofacijalnu, oralnu hirurgiju i implantologiju VMA i ostalim vojnozdravstvenim ustanovama licence je uručio direktor Stomatološke komore Srbije dr Zoran Stajčić.
Stomatološke licence važe od 1. maja 2009. godine i obnavljaće se svakih sedam godina. Kao glavni uslov za obnavljanje licence navedeni su različiti vidovi kontinuirane edukacije stomatologa. Licencirani stomatolog se obavezuje da će redovno biti u toku sa novinama svoje profesije i da će edukacijom doprineti kvalitetu zdravstvenog rada i zadovoljstvu pacijenata.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas