271.jpg

Vojnomedicinska delegacija Austrije u VMA

17. 09. 2009

Beograd, 17.septembar - Možemo biti zadovoljni dosadašnjom vojnomedicinskom saradnjom Srbije i Austrije, ali uložićemo dodatne napore da ona bude još bolja i sveobuhvatnija. A to će biti lakše, ako se bolje upoznamo - rekao je načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić pozdravljajući delegaciju OS Republike Austrije koja boravi u dvodnevnoj poseti VMA, u okviru posete našoj saniteskoj službi, a na osnovu bilateralne vojne saradnje dve države.

Austrijsku delegaciju predvodi pukovnik dr Harald Harbich zamenik načelnika sanitetske službe OS Austrije, a njeni članovi su pukovnik dr Michael Krenier i potpukovnik Wolfgang Theil.

Gostima iz Austrije predstavljene su mogućnosti VMA i najznačajniji rezultati ove ustanove u oblasti hirurških i internističkih grana, kao i neuropsihijatrijske službe i preventivno-medicinske zaštite. Prikazane su i mogućnosti i potencijali VMA u domenu naučnoistraživačkog i obrazovnog procesa, a posebno su pokazane mogućnosti, rezultati i vizije daljeg razvoja Veterinarskog školskog centra.

Članovi austrijske delegacije su tokom posete obišli i više organizacijskih celina VMA, kao i Komandu Lake poljske bolnice Role II.

- Austrijski vojni sanitet ima dugu tradiciju, ali mi nemamo ovakvu vojnu bolnicu kao što je vaša VMA, koja predstavlja ne samo grandiozni arhitektonski objekat, već i impresivno medicinsko zdanje u kome rade svetski priznati stručnjaci različitih specijalnosti. - rekao je na kraju posete šef austrijske sanitetske delegacije, pukovnik dr Harald Harbich.
 
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas