184.jpg

Za bolje obrazovanje budućih lekara: VMA i Medicinski fakultet u Novom Sadu

14. 04. 2010

Beograd, 14.april - Saradnja VMA i Medicinskog fakulteta u Novom Sadu dobila je novi zamah nakon nedavnog susreta delegacije VMA sa Dekanskim kolegijumom ovog fakulteta koji je održan u Novom Sadu. Delegaciju VMA predvodio je načelnik naše ustanove general-major prof.dr Miodrag Jevtić, a činili su je akademik, pukovnik prof.dr Miodrag Čolić, dekan Visoke škole VMA i prof.dr Mirjana Životić-Vanović, načelnik Sektora za školovanje i NIR VMA.
- Saradnja obrazovnih institucija je veoma važan faktor u podizanju kvaliteta obrazovanja, pri čemu je Medicinski fakultet u Novom Sadu prepoznat kao naš pouzdani partner u tom veoma odgovornom zadatku – rekao je general Jevtić prilikom posete Novom Sadu. Naša saradnja imala je uspone i padove, ali se nadam da je vreme sujeta i surevnjivosti iza nas i da su svi razumeli da je misija medicine i znanja da služi opštem dobru naroda i države kojoj pripada-kazao je on istakavši da očekuje skori početak svobuhvatnije saradnje dve institucije.
Prof. dr Nikola Grujić, dekan Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, izrazio je zadovoljstvo što je VMA kao institucija koja poseduje sve što je potrebno za kvalitetno školovanje budućih lekara akreditovana za studije medicine i da se obrazovni proces u ovoj ustanovi izuzetno uspešno sprovodi , uz sve druge zadatke koje izvršava ustanova od strategijskog nacionalnog značaja.
Tokom sadražajnih razgovora nagalašeno je da bi razmena nastavnika i studenata na svim studijskim programima, saradnja u okviru naučnoistraživačkih projekata i razmena iskustava nastavnika u oblasti nastavnih metoda, mogli da predstavljaju nove dogovorene oblasti saradnje koja će biti konkretizovana u narednom periodu. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas