10.jpg

Zahvalnica VMA od Saveza zdravstvenih radnika Srbije

02. 11. 2011

Kongres prve kategorije Saveza zdravstvenih radnika Srbije sa međunarodnim učešćem na temu „Mogu, hoću, znam“ održan je u periodu od 26. do 30.10. 2011. godine na Zlatiboru. Rad Kongresa odvijao se kroz plenarna predavanja, edukativne seminare, usmena izlaganja i poster prezentacije. Razmenjene su informacije vezane za stručne radove, naučna istraživnja, nove ideje i tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnoj praksi, a sve sa ciljem poboljšanja brige za ljudsko zdravlje.
Na Kongresu je prisustvovalo preko 800 zdravstvenih radnika i saradnika svih profila iz zemlje i inostranastva kao i gosti iz Engleske, Makedonije, Slovenije i Republike Srpske. Sa Vojnomedicinske akademijeaktivno je učestvovalo15 zdravstvenih radnika koji su imali usmenu prezentaciju radova.
Od strane organizatora Kongresa, kao predavači edukativnog seminara u okviru Društva laboratorijskih tehničara održali su predavanja ppuk. dr sc. med. Janko Pejović, načelnik Instituta za medicinsku biohemiju VMA na temu “Markeri u dijagnostici kardiovaskularnih oboljenja“ i prof. dr Boris Ajdinović, načelnik Instituta za nukleranu medicinu VMA na temu „Scintigrafija pluća“
Upravni Odbor na čelu sa predsednicom Saveza zdravstvenih radnika mr sc. med. Radmilom Nešić dodelio je zdravstvenim radnicima VMA zahvalnicu u znak priznanja i zahvalnosti za izuzetan doprinos u razvoju i stručnom radu Saveza.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas