288.jpg

Završen upis 1. klase Visoke škole VMA

16. 07. 2009

Beograd, 16.jul - U Visokoj školi VMA završen je upis prve klase studenata koji su položili prijemni ispit i ispunili sve uslove predviđene konkursom za upis u prvu godinu studija medicine.
Deset devojaka i osam mladića, brucoši Visoke škole VMA su prilikom upisa dobili poruku dobrodošlice načelnika VMA general-majora prof.dr Miodraga Jevtića u kojoj se, osim čestitki za postignuti uspeh, studenti precizno upoznaju sa obavezama koje ih očekuju već od 1.septembra.
Akademik, pukovnik prof.dr Miodrag Čolić, zastupnik dekana Visoke škole VMA, čestitao je brucošima, poželeo im uspeh u toku školovanja i izrazio nadu da će i oni jednog dana biti vrhunski lekari koji će dostojno reprezentovati srpsku medicinu i služiti zdravlju.
Budući da će tokom školovanja imati status vojnih lica, studenti Visoke škole VMA će pre početka nastave iz predmeta prve godine studija medicine, u periodu od 1. do 25. septembra, proći vojno-stručnu obuku koja ima za cilj upoznavanje sa specifičnostima vojne organizacije i ovladavanje znanjima i veštinama neophodnim za dalji tok školovanja.
U toku obuke, studenti će se upoznati sa organizacijom života i rada u vojnom kolektivu, osnovnim pravima i dužnostima, merama koje se sprovode radi očuvanja osnovnih društvenih i vojnih vrednosti u savremenim društvenim tokovima, merama očuvanja životne sredine i zdravlja ljudi, kao i sa osnovnim taktičko-tehničkim podacima o naoružanju, merama obezbeđenja objekata, materijalno-tehničkih sredstava i ljudstva, elementima saobraćajnih propisa i merama bezbednosti u saobraćaju i drugim oblastima, a uvežbavaće i osnovne strojeve radnje.
Studenti Visoke škole VMA će se u tom periodu upoznati i sa organizacijom i funkcionisanjem VMA, obići će institute i klinike u kojima će se izvoditi praktična nastava i upoznati profesore, buduće mentore koji će tokom celog školovanja pratiti njihov rad i pružati im pomoć i podršku. Nastavni kadar VMA će studente detaljno upoznati sa studijskim programom. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas