prolece2015-1.jpg

Završena vežba "Proleće 2015"

21. 05. 2015

Završnica logorovanja i pokazne vežbe "Proleće 2015", koju su izveli slušaoci 7. klase kandidata za rezervne oficire sanitetske službe i 1. klasa kadeta Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu, u organizaciji Trening centra sanitetske službe Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA, održana je danas na Vojnomedicinskoj akademiji. Cilj vežbe bio je zbrinjavanje ugroženih i nastradalih lica u uslovima vanrednih situacija, odnosno od posledica zemljotresa.
Zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Zoran Šegrt izrazio je zadovoljstvo pokazanim znanjem i veštinama učesnika današnje vežbe, kao i pokazane sposobnosti komandovanja i obučavanja odgovornih starešina i nastavnika VMA. Rekao je da VMA veliku pažnju pridaje obrazovanju i da je Medicinski fakultet VMA, koji ove godine promoviše prvu klasu sanitetskih potporučnika, najbolji primer za to. Važan segment u sistemu obrazovanja i obuke na VMA je Trening centar sa velikim brojem aktivnosti na polju obuke sanitetskog osoblja čime sam sebe kandiduje da postane regionalni centar.
Posmatrači na vežbi "Proleće 2015" bili su predstavnici oružanih snaga iz Republike Slovenije, Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije, koji su preneli pozitivne utiske o završnici vežbe.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas