Dan VS 2014.jpg

23.04.2014 | ВМА одликована Карађорђевом звездом трећег степена

Поводом 23. априла - Дана Војске Србије, указом председника Републике Србије, Војномедицинска академија је одликована Орденом Карађорђеве звезде трећег степена.

503.jpg

17.04.2014 | Рехабилитација и остеоартритис

Стручни скуп „Остеоартритис и повреде мишићно-коштаног система као рехабилитациони проблем“ у организацији Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију ВМА и Друштва медицинских сестара и техничара у рехабилитацији и реуматологији Србије одржан је на ВМА.

503.jpg

17.04.2014 | О лечењу пацијената са колоректалним карциномом

Радионица под називом „Процена ресектабилности и циљеви лечења пацијената са метастатским колоректалним карциномом“ у организацији Клинике за општу хирургију, Клинике за гастроентерологију и хепатологију, Института за радиологију, Сектора за фармацију и Института за патологију и судску медицину Војномедицинске академије одржана је на ВМА.

503.jpg

17.04.2014 | Немачки уролог гост на ВМА

Један од најистакнутијих уролога на пољу ендоскопске хирургије надбубрежне жлезде у Европи проф. др Мартин Карл Волц (Мартин Карл Wалз) из Есена, Немачка био је гост Клинике за урологију Војномедицинске академије.

503.jpg

16.04.2014 | Објављен годишњи извештај Националног центра за контролу тровања ВМА

У складу са добром клиничком праксом која постоји у Европској асоцијацији центара за контролу тровања, Национални центар за контролу тровања (НЦКТ) ВМА четврту годину за редом објавио је Годишњак који је ове године допуњен и подацима других здравствених установа у Србији.

503.jpg

16.04.2014 | ХИВ/АИДС и друге сексуално преносиве инфекције у војној популацији

Курс континуиране медицинске едукације намењен разумевању ХИВ/АИДС-а и других сексуалним путем преносивих инфекција од значаја за војну популацију биће одржан 22. априла 2014. године на Војномедицинској академији.

Dermatovenerolozi.jpg

14.04.2014 | Курс о аутоимунским булозним дерматозама

Акредитовани курс континуиране медицинске едукације о дијагностици и лечењу аутоимунских булозних дерматоза у организацији Дерматовенеролошке секције Српског лекарског друштва и Клинике за кожне и полне болести ВМА одржан је на Војномедицинској академији.

Grudna.jpg

14.04.2014 | О новостима у грудној хирургији

Симпозијум о актуелним темама у грудној хирургији у организацији Клинике за грудну хирургију Војномедицинске академије одржан је на ВМА.

11042014.jpg

11.04.2014 | Додељене годишње награде за најбоље научне радове

Свечаност поводом доделе Годишње награде за најбољи научноистраживачки пројекат, докторску дисертацију и магистарски рад у Министарству одбране и Војсци Србије и награде за најбољи чланак објављен у часопису "Војно дело" одржана је данас у свечаној сали Дома војске.

503.jpg

10.04.2014 | "Академац" у полуфиналу турнира "Играјмо за шеснаест"

Фудбалски клуб "Академац" Војномедицинске академије пласирао се у полуфинале меморијалног турнира Радио-телевизије Србије у малом фудбалу "Играјмо за шеснаест" на којем су учествовале 162 екипе.

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас