409.jpg

Делегација Републике Италије у посети ВМА

29.10.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

У оквиру међународне војне сарадње у посети Сектору за школовање и НИР ВМА боравила је трочлана делегација Министарства одбране Републике Италије коју је предводио пуковник Giovani Cazzorla.

Детаљније

410.jpg

Светски дан борбе против можданог удара

29.10.2008 | Актуелности

Поводом 29. октобра, Светског дана борбе против можданог удара, у Свечаној сали Скупштине града Београда одржан је научни симпозијум чији је циљ био да се стручна и укупна јавност Србије упозна са узроцима настанка, дијагностиком и лечењем можданог удара који спада у ред водећих узрока смртности у свету

Детаљније

411.jpg

Представници војноздравствене службе Мађарске у ВМА

21.10.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

Делегација војноздравствене службе Републике Мађарске предвођена командантом мађарског војномедицинског центра, бригадним генералом др Андраш Неметом, посетила је ВМА.

Детаљније

412.jpg

Контрола и превенција HIV/AIDS-а

21.10.2008 | Актуелности

У оквиру кампање борбе против HIV/AIDS-а у амфитетару ВМА одржана је Четврта едукација едукатора о контроли и превенцији HIV/AIDS-а.

Детаљније

413.jpg

Генерал Росен гостујући професор ВМА

17.10.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

На свечаној седници Наставно-научног већа ВМА генерал-мајор проф. др Лиф Свере Росен, начелник здружене медицинске службе Краљевине Норвешке промовисан је у гостујућег професора ВМА.

Детаљније

415.jpg

Канадски неурохирузи у ВМА

15.10.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

У оквиру међународне стручне сарадње, Клинику за неурохирургију ВМА посетили су истакнути лекари Универзитетске болнице Sunnybrook Health Sciences Centre из Торонта: dr Michael Schwartz и dr David Houlden који су учествовали и на недавно одржаном Конгресу неурохирурга Србије.

Детаљније

416.jpg

Англо-српски дани анестезије

14.10.2008 | Актуелности

Четврти стручни скуп анестезиолога Велике Британије и Србије одржан је у Београду од 09. до 11. октобра 2008. године, у организацији Удружења анестезиолога и интензивиста Србије, а уз подршку Министарства здравља и Министарства за науку и технолошки развој Републике Србије.

Детаљније

417.jpg

Сарадња кардиохируга ВМА са колегама из Хамбурга

14.10.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

Мајор, асистент др Марко Јовановић са Клинике за кардиохирургију ВМА био је од 28.09. до 09.10.2008. године на студијском боравку у Хамбургу, током којег је обишао тамошњи Универзитетски медицински центар и чувену болницу “Albertinen Hospital"

Детаљније

418.jpg

Први едукативни семинар ИСИА

11.10.2008 | Актуелности, Међународна сарадња

Први едукативни семинар Интернационалне школе инструктора у анестезији ИСИА, организован под покровитељством Светске федерације удружења анестезиолога WFSA и Друштва анестезиолога и интензивиста Србије одржан је у Српској академији наука и уметности у Београду 3 и 4. октобра.

Детаљније

419.jpg

Хеморагична грозница са бубрежним синдромом

11.10.2008 | Актуелности

У амфитеатру ВМА одржана је промоција књиге „Хеморагична грозница са бубрежним синдромом“, чији су аутори еминентни стручњаци ВМА. Хеморагична грозница са бубрежним синдромом представља природножаришну инфекцију широко распрострањену на нашим просторима

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас