Клиника за кардиологију
Клиника за кардиологију ВМА је одговорна за збрињавање болесника са акутним кардиолошким обољењима, као што су стања акутног коронарног синдрома, малигни поремећаји ритма и акутне срчане слабости. Такође, Клиника је задужена за болеснике са хроничном срчаном слабошћу, запаљењима срчаног мишића и перикарда и урођеним и стеченим валвуларним манама, као и за лечење артеријске хипертензије, оштећења кардиоваскуларног система код системских болести и лечење поремећаја ритма. Поред свих неинвазивних кардиолошких процедура у Клиници за кардиологију заступљене су интервентне процедуре инвазивне коронарне дијагностике, коронарне ангиопластике укључујући и примарну, имплантације различитих пејсмејкера, као и дијагностичке и терапијске електрофизиолошке процедуре.
Коришћењем модерне опреме може се брзо и ефикасно обавити низ неинвазивних дијагностичких процедура:
  • тест оптерећења на покретној траци (ергометрија)
  • 24-часовни ХОЛТЕР мониторинг ЕКГ-а и артеријског притиска
  • ЕХО прегледи амбулантних болесника укључујући и стрес ехокардиографске процедуре, процену вијабилности миокарда, неинвазивну процену коронарног протока кроз коронарне артерије, трансезофагеалну ехокардиографију, процену асинхроније миокарда
  • амбулантна контрола функције имплантираних пејсмејкера, мерење касних потенцијала, даљинска контрола уређаја за мониторинг поремећаја ритма и спровођења
  • комплетна биохемијска процена кардиоваскуларног система
У Клиници постоји и једнодневна хоспитализација у оквиру које се за 24 часа може обавити комплетна наведена неинвазивна кардиолошка дијагностика.

За војне осигуранике и цивилна лица са упутом, Кабинет за кардиологију је отворен сваког радног дана од 07.30 до 15.00 часова. За цивилна лица која преглед обављају на сопствени захтев и сама сносе трошкове лечења, кабинет ради од понедељка до четвртка од 15.30 до 19.30 часова.

Контакт
Централа ВМА: 011 266 11 22, 011 266 27 55
Начелник Клинике: пуковник доцент др сци. мед. Зоран Јовић
Број кабинета начелника Клинике: 011 367 25 15
Администратор Клинике: 011 360 88 17

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас