10.04.2012 | Dobra saradnja medicinskih fakulteta

Načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković primio je danas dekana Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu akademika prof. dr Vladimira Bumbaširevića i prodekana akademika prof. dr Nebojšu Lalića. Sastanku je prisustvovao i dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić.

03.04.2012 | Konkurs za prijem lica iz građanstva na specijalizaciji u VMA

MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE SEKTOR ZA LjUDSKE RESURSE Uprava za kadrove raspisuje JAVNI KONKURS za prijem lica iz građanstva, u svojstvu vojnih službenika, u radni odnos na određeno vreme radi specijalizacije, odnosno uže specijalizacije, u Vojnomedicinsku akademiju Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane Republike Srbije

030412.jpg

03.04.2012 | Nova metoda lečenja primenjena na VMA

Stručni tim lekara Vojnomedicinske akademije na čelu sa potpukovnikom dr Momirom Šarcem, vaskularnim hirurgom iz Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i dr Goranom Sjeničićem, radiologom iz Instituta za radiologiju VMA, postigao je još jedan uspeh u lečenju teških bolesnika koji su na hroničnom programu dijalize.

020412.jpg

02.04.2012 | Nove brošure o reumatoidnom artritisu

Klinika za reumatologiju VMA publikovala je četiri nove brošure za obolele sa reumatoidnim artritisom, čime se nastavlja praksa koja pacijentima omogućava da na prikladan način saznaju o svojoj bolesti sve što ih interesuje.

300312.jpg

30.03.2012 | Nastavak alžirsko-srpske saradnje u oblasti vojnog zdravstva

Delegacija Demokratske Narodne Republike Alžir, koja je zadužena za vojnoobrazovnu i vojnomedicinsku saradnju, u okviru trodnevne posete Ministarstvu odbrane Republike Srbije posetila je Vojnomedicinsku akademiju. Domaćin im je bio zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić.

28.03.2012 | Zahvalnica VMA za medicinsko obezbeđenje rvačkog prvenstva

Organizacioni odbor Evropskog seniorskog prvenstva u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom za žene i muškarce, održanog u Beogradu od 6. do 11. marta 2012. godine, dodelio je zahvalnicu Vojnomedicinskoj akademiji za medicinsko obezbeđivanje ovog događaja.

27.03.2012 | Obaveštenje o kursu „Organizacija rada sanitetske i zdravstvene službe u masovnim nesrećama“

Trening centar sanitetske službe Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad (NIR) VMA organizuje kurs kontinirane medicinske edukacije (KME) pod nazivom "Organizacija rada sanitetske i zdravstvene službe u masovnim nesrećama". Kurs će biti održan u periodu od 18. do 19.04. 2012. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.

23.03.2012 | Sastanak Srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju

Srpsko udruženje za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju (SRBPRAS) održalo je drugi godišnji sastanak 23. marta 2012. godine na Vojnomedicinskoj akademiji. Tema sastanka bila je Augmentaciona mamaplastika - Allergan Breast Accademy.

230312.jpg

23.03.2012 | Sudanska delegacija u poseti VMA

Delegacija Republike Sudan, koja boravi u zvaničnoj poseti Univerzitetu u Beogradu, na čelu sa dekanom Medicinskog fakulteta Karari Univerziteta Ministarstva odbrane Republike Sudan, prof. dr Hasabom E.B. Mohamedom (Hasab Elrasoul Babiker Mohamed), posetila je Vojnomedicinsku akademiju.

1351.jpg

21.03.2012 | O vitaminima u ishrani na VMA

Kurs na temu „Prisustvo vitamina u ishrani“ u organizaciji Instituta za higijenu Sektora za preventivnu medicinu Vojnomedicinske akademije održan je 20. marta 2012. godine na VMA. Od predavača sa VMA prof. dr Sonja Radaković održala je predavanje na temu „Hidrosolubilnim vitaminima“ , doc. dr Slavica Rađen na temu „Liposolubilni vitamini“ i dr sci. Zorica Basić na temu „Mogućnosti savremenih metoda za određivanje sadržaja vitamina u hrani“.

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas