1104121.jpg

Potpisan Protokol o saradnji VMA i opštine Svilajnac

11. 04. 2012

U kabinetu ministra odbrane danas je potpisan Protokol o saradnji Vojnomedicinske akademije i opštine Svilajnac. U prisustvu ministra odbrane Dragana Šutanovca Protokol je u ime Ministarstva odbrane potpisao načelnik VMA brigadni general Marijan Novaković, a u ime opštine Svilajnac zamenik predsednika opštine Predrag Milanović.


Nakon potpisivanja Protokola o saradnji, ministar odbrane izrazio je zadovoljstvo što će ubuduće lekari specijalisti sa VMA dva puta mesečno da pružaju usluge pacijentima sa prostora Svilajnca. Reč je o jednom od vidova civilno-vojne saradnje pokrenutom na inicijativu lokalne samouprave te opštine.

- Nije nepoznato da je Ministarstvo odbrane otvorilo vojne bolnice i za lečenje civila, a ovo je sada jedinstven slučaj gde pokušavamo da pomognemo i lokalnim samoupravama gde ne postoje bolnice - rekao je ministar Šutanovac i podsetio da Ministarstvo odbrane ima razumevanja za potrebe te opštine u kojoj je nedavno izgradilo i most.

-U okviru civilno-vojne saradnje pomagali smo građanima Srbije gde god je to bilo neophodno, a posebno nam je drago kada možemo da učestvujemo u lečenju građana Srbije u onim delovima naše zemlje gde ne postoji zdravstvena zaštita na određenom nivou - rekao je ministar Šutanovac i dodao da su naši specijalisti obilazili i sela na jugu Srbije i pomagali tamošnjem stanovništvu.

- Ovo će sada biti jedan kontinuitet za koji se nadam da će zaživeti i u drugim opštinama i gradovima - rekao je ministar obrane.

Zamenik gradonačelnika opštine Svilajnac zahvalio je na privilegiji koja je ukazana toj opštini.

- U narednom periodu naši građani mogu da dobiju najbolju zdravstvenu uslugu i nadam se da će ova saradnja da traje i u narednim godinama i da će biti na obostrano zadovoljstvo - rekao je Milanović.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas