502.jpg

1. decembar Međunarodni dan borbe protiv HIV/AIDS-a

01. 12. 2011

U sklopu obeležavanja 1. decembra kao Međunarodnog dana borbe protiv HIV/AIDS-a Vojnomedicinska akademija, u okviru kontrole i prevencije HIV/AIDS-a u vojnoj populaciji, sprovodi sledeće aktivnosti:
  • Načelnik VMA pukovnik prof. dr Marijan Novaković razgovarao je sa kadetima Medicinskog fakulteta VMA i ukazao na njihovu ličnu odgovornost kao budućih vojnih lekara i oficira, ali prvenstveno zdravih mladih ljudi u prevenciji ove opasne bolesti.
  • Predavanje o epidemiološkim karakteristikama HIV/AIDS-a u svetu danas, kao i njenom značaju na borbenu gotovost savremenih odbrambenih institucija sistema za pripadnike Garde Vojske Srbije održala je načelnica Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija VMA prof. dr Vesna Šuljagić. Svim pripadicima Garde distribuiran je edukativni materijal od značaja za prevenciju i kontrolu ove bolesti.
  • Četvrta brigada KoV ovaj dan obeležava edukativnim aktivnostima i distribucijom informativnog materijala pripadnicima dve kasarne u Vranju i bazi „Jug“ u Bujanovcu.
  • Stručnjaci VMA koji se bave prevencijom, dijagnostikom i lečenjem HIV/AIDS -a učestvovaće na Naučnom skupu HIV/AIDS 2011, koji će biti održan 2. decembra 2011. godine u Svečanoj sali SANU u organizaciji Međuodeljenskog odbora za SIDU sa JAZAS-om. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas