Aktivnosti povodom Dana VMA

03. 03. 2012

Povodom Dana Vojnomedicinske akademije Centar za melanome VMA organizovao je u Domu vojske besplatne preventivne preglede kože u cilju ranog otkrivanja melanoma i drugih oblika kancera kože.

Rano otkrivanje tumora kože važno je zbog bolje prognoze za pacijenta, a prema rečima lekara u Domu vojske odziv građana premašio je očekivanja. Tokom jučerašnjeg dana pregledano je više od tri stotine ljudi, zbog čega će akcija verovatno biti ponovljena u narednom periodu.

Melanom je zloćudni tumor ćelija kože, a preventivna zaštita najbolji je način sprečavanja pojave melanoma. Osim izbegavanja nepotrebnog izlaganja suncu, lekari VMA savetuju nošenje zaštitne odeće, šešira i naočara sa UV zaštitom, nanošenje krema za sunčanje, redovan samopregled kože i odlazak dermatologu, kao i izbegavanje solarijuma.

Povodom Dana VMA u Sportskom centru Vojne gimnazije i Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi organizovan je i tradicionalni turnir u malom fudbalu za muškarce. Prvo mesto osvojila je ekipa logističara iz VMA.

Delegacija VMA položila je, povodom 2. marta, vence ispred Spomen ploče na ulazu u Dijagnostičko – poliklinički centar.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas