1402.jpg

Egipatski ministar zdravlja posetio VMA

09. 05. 2012

 Delegacija Ministarstva zdravlja Arapske Republike Egipat, predvođena ministrom dr Faudom Elnavavijem, a koja boravi u zvaničnoj poseti Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, posetila je 9. maja 2012. godine Vojnomedicinsku akademiju. 

 
Načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković rekao je da je poseta egipatske zdravstvene delegacija na najvišem nivou Vojnomedicinskoj akademiji potvrda i podsticaj dosadašnjoj vojnomedicinskoj saradnji dve zemlje, kao i saradnji u oblasti zdravstva uopšte. Istakao je da se unapređenjem međunarodne medicinske saradnje stvaraju dragoceni kontakti i prilika za razmenu najnovijih svetskih znanja i dostignuća, bez čega nema kvalitetne zdravstvene usluge. Naglasio je da Ministarstvo odbrane Republike Srbije, u čijem sastavu je Vojnomedicinska akademija, ima dobru saradnju u oblasti vojne medicine sa Egiptom, zahvaljujući čemu je, između ostalog, realizovano i usavršavanje za egipatske medicinske sestre na Klinici za fizikalnu medicinu u rehabilitaciju VMA u junu prošle godine. 
 
Ministar Elnavavi rekao je da je ovo odlična prilika da se upoznaju sa širokim spektrom delatnosti iz oblasti lečenja, obrazovanja i naučnoistraživačkog rada koji se realizuje na VMA, kao i to da je ova vojna bolnica poznata i poštovana u Egiptu. 
 
U daljem toku posete egipatskoj delegaciji organizivan je obilazak VMA, kako bi se uverila u kapacitete i organizaciju rada ove vojne bolnice.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas