Emerih Lindenmajer.jpg

"Emerih Lindenmajer - život i delo"

12. 02. 2014

Predstavljanje knjige grupe autora "Dr Emerih Lindenmajer - život i delo", povodom obeležavanja 175 godina od osnivanja srpskog civilnog i vojnog saniteta i 80 godina od osnivanja Stomatološke sekcije Srpskog lekarskog društva, održano je 11. februara 2014. godine u prostorijama Skupštine opštine Vračar u Njegoševoj 77, u organizaciji Skupštine opštine Vračar, Doma zdravlja Vračar i Sekcija za istoriju medicine Srpskog lekarskog društva.
O značaju ovog dela govorili su načelnik Vojnomedicinske akademije brigadani general prof. dr Marijan Novaković i predsednik Sekcije za istoriju medicine Srpskog lekarskog društva prof. dr Brana Dimitrijević. Moderator je bila direktorka Doma zdravlja Vračar dr Snežana Stevanović.
Načelnik VMA Novaković rekao je da je dr Lindenmajer veliko ime u srpskoj medicini koji se ceo svoj radni vek trudio da doprinese razvoju sanitetske službe u tadašnjoj kneževini, kao i da se nada da će ovaj zbornik radova biti podsticaj generacijama budućih lekara da svojoj profesiji pristupe sa ozbiljnošću i trudom, kao što je to činio dr Lindenmajer.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas