Euromelanoma.jpg

Euromelanoma

08. 05. 2014

U okviru „Euromelanoma 2014“, panevropske kampanje za prevenciju raka kože, biće organizovan besplatan pregled mladeža i drugih pigmentnih promena na koži u ponedeljak, 12. maja 2014. godine u 24 grada širom Srbije. Sve zainteresovane osobe mogu do 9. maja 2014. godine da zakažu pregled na telefon 0800 222 888, a pozivi su besplatni iz fiksne mreže.
Vojnomedicinska akademija i Klinika za kožne i polne bolesti će i ove godine uzeti učešće u kampanji Euromelanoma. Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe, Evropskom akademijom za dermatologiju i venereologiju (EADV), a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Partner kampanje je Eucerin, brend medicinske kozmetike kompanije Beiersdorf d.o.o.
Euromelanoma je panevropska kampanja prevencije raka kože koja ima za cilj da pruži informacije o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju raka kože. Započeta u Belgiji 1999. godine, ova kampanja se proširila na 29 zemalja. Srbija je od 2008. godine uključena u panevropsku, humanitarnu, skrining kampanju protiv raka kože.
Sve informacije o kampanji, saveti za zaštitu od sunca i samopregled kože dostupni su na www.euromelanoma.org/serbia.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas