FO 012016.jpg

Godišnja analiza rada VMA za 2015. godinu

28. 01. 2016

Na redovnoj godišnjoj analizi funkcionalne sposobnosti Vojnomedicinske akademije, koja je održana 27. januara 2016. godine, detaljno su predstavljeni rezultati rada ustanove, analizirani problemi u radu i razmatrani planovi za tekuću godinu.
Zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić rekao je da je Vojnomedicinska akademija, koja uskoro obeležava 172 godine postojanja, jedno od najvrednijih nasleđa stare Jugoslavije jer su temelji današnje organizacije tada postavljeni. Činjenicu da i u složena vremena VMA uspeva da odgovori na postavljene zadatke pripisao je pripadnosti Vojsci Srbije, posvećenosti radu i dobroj organizaciji posla.
Kao jedan od najznačajnijih događaja iz prošle godine izdvojio je promociju prve klase sanitetskih potporučnika koji su uspešno završili šestogodišnje studiranje na Medicinskom fakultetu VMA Univerziteta odbrane u Beogradu. Takođe je rekao da bez ulaganja u školovanje i usavršavanje naših lekara u zemlji i inostranstvu, kao i obezbeđenja boljih uslova za rad srednjeg medicinskog osoblja neće biti poboljšan kvalitet zdravstvene usluge. Naglasio je da je VMA primarno tu za vojne osiguranike jer je deo Ministarstva odbrane i jedina referentna zdravstvena ustanova tercijalnog nivoa za pripadnike Vojske Srbije, ali da bez ikakve razlike leči i civilne osiguranike na osnovu potpisanog ugovora sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje. Rekao je da, uz veliki entuzijazam zaposlenih na VMA, podršku nadležnih institucija i posvećenost rukovodstva VMA da se bori sa problemima koji muče sve u zdravstvenom sistemu, ne sumnja da će ova kuća i ubuduće sačuvati dobru reputaciju koja je prati i obavezuje.
Godišnjoj analizi VMA prisustvovali su v.d. pomoćnika ministra odbrane za budžet i finansije Radmila Jagodić, zastupnik pomoćnika ministra za politiku odbrane general-major Slađan Đorđević, zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr Uglješa Jovičić, načelnik Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse brigadni general Dragoslav Lacković, načelnik kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Radović, načelnik Uprave za budžet i finansije pukovnik dr Saša Trandafilović, načelnik Uprave za logistiku (J-4) brigadni general Željko Ninković, direktor Fonda SOVO mr Dragiša Dabetić, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. U otvorenoj diskusiji o aktuelnim problemima u radu učesnici sastanka složili su se da oni mogu biti prevaziđeni samo zajedničkim naporima i jedinstvenim pristupom njihovom rešavanju.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas