Anesteziolozi SLD.jpg

Godišnji sastanak anesteziologa na VMA

12. 12. 2016

Sastanak Sekcije za anesteziologiju, intenzivno lečenje i terapiju bola Srpskog lekarskog društva u organizaciji Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Niz predavanja iz oblasti intraoperativne mehaničke ventilacije i Low Flow anestezije pored anesteziologa Vojnomedicinske akademije, održali su prof. dr Christian Hönemann, šef Klinike za anesteziologiju i intenzivnu medicinu bolnice Sveta Marija u Vehti, Nemačka i njegova saradnica dr Marie-Luise Rübsam.
Učesnici tradicionalnog godišnjeg sastanka imali su priliku da čuju najnovija saznanja iz oblasti primene inhalacione anestezije niskog protoka gasova, koju u odnosu na tradicionalnu odlikuju prednosti poput efikasnosti i ekonomičnosti, ali i ekološki benefiti. Predavanja su obuhvatila i strategiju rekrutment manevra (povećanja pritiska u disajnim putevima), nova istraživanja primene antibiotika kod kritično obolelih pacijenata, kao i kardioprotekciju - prevenciju ćelijskog oštećenja srčanog mišića upotrebom volatilnih anestetika. Dva predavanja bila su posvećena i kliničkim prikazima slučaja iz medicinske prakse anesteziologije VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas