Kongres neurologa 2013.jpg

Izveštaj sa Kongresa neurologa Srbije

21. 11. 2013

IX/XV Kongres neurologa Srbije sa međunarodnim učešćem u organizaciji Klinike za neurologiju Kliničkog centra Srbije i Klinike za neurologiju VMA održan je u Beogradu od 14. do 16. novembra 2013. godine pod patronatom Društva neurologa Srbije.
Na Kongresu je učestvovalo preko 700 neurologa sa 135 inostranih učesnika, a glavne teme su obuhvatile cerebrovaskularna oboljenja, neurološke bolesti kod dece, bolesti perifernog nervnog sistema i savremenu neurološku dijagnostiku i terapiju. Svaka od tema bila je obrađena kroz plenarna predavanja i više mini simpozijuma u okviru kojih su bili izneti najsavremeniji stavovi i dosadašnja iskustva u dijagnostici i lečenju ovih bolesti.
Kongres je započeo edukativnim kursevima u prostorijama Vojnomedicinske akademije o praktičnim problemima savremene neurosonologije, novinama u terapijskom pristupu multiploj sklerozi, hroničnim glavoboljama kao dijagnostičkim i terapijskim izazovima, tokom kojih su lekari Klinike za neurologiju vodili sedam sesija i bili moderatori na još šest poster sesija što je bila povoljna prilika za iznošenje sopstvenih iskustava iz prakse. Značajan doprinos lekari VMA dali su i u naučnom i stručnom delu sa ukupno 15 oralnih prezentacija u glavnim sesijama, a od ukupno 21 prikazane poster prezentacije čiji su autori lekari VMA, dve su svrstane među najbolje na ovogodišnjem nacionalnom skupu.
Lekari VMA na specijalizaciji samostalno su izložili rezultate svojih radova u obliku poster prezentacija sa veoma zapaženim uspehom i pohvalama moderatora dok je sam Kongres ocenjen kao najbolje organizovani sastanak ovog nivoa uz rekordni broj domaćih i stranih učesnika.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas