281.jpg

Jačanje saradnje sa sanitetskom službom SR Nemačke

17. 08. 2009

Beograd, 17. avgust - Delegacija Sanitetske službe Nemačke koju predvodi sanitetski pukovnik prof.dr Urlih Kunc, zamenik načelnika Vojne bolnice u Ulmu i glavni koordinator za medicinsko usavršavanje u okviru Bundesvera, otpočela je višednevnu radnu posetu VMA u okviru koje će se upoznati sa organizacijom i radom naše ustanove sa posebnim akcentom na razmenu stručnih iskustava u oblasti neurohirurgije i urologije. Predviđeni su i dogovori o konkretizaciji stručne saradnje na ovim poljima i daljem unapređenju vojnomedicinske saradnje dve zemlje u oblasti edukacije.
Gostima je uspešan boravak u Srbiji, Beogradu i Vojnomedicinskoj akademiji poželeo načelnik VMA , general-major prof.dr Miodrag Jevtić sa saradnicima. Tom prilikom, general Jevtić osvrnuo se na dosadašnju saradnju dve zemlje u domenu usavršavanja naših lekara u Nemačkoj u oblasti organizacije sanitetske službe. General Jevtić ukazao je na značaj daljeg nastavka saradnje dve sanitetske službe i njenog podizanja na viši nivo u okviru službe lečenja, preventivne medicine i edukacije kadrova.
- Preduslov za to je da se bolje upoznamo i to je današnji zadatak mojih saradnika koji će Vam predstaviti ličnu kartu VMA, organizaciju službe lečenja, obrazovanja i naučnoistraživačkog rada, kao i naše rezultate i iskustva u oblastima neurohirurgije i urologije - istakao je general Jevtić.
Nakon uvodnih prezentacija, gosti iz Nemačke obišli su Centar hitne pomoći, Kliniku za anaesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA i Dijagnostičko-poliklinički centar sa Centrom za dnevnu hirurgiju. U toku dalje posete pukovnik Kunc i major Dobšic upoznaće se sa praktičnim radom Klinike za neurohirurgiju i Klinike za urologiju VMA i sa svojim srpskim kolegama učestvovaće u komplikovanim hirurškim intervencijama koje se rutinski sprovode u ovim organizacijskim celinama VMA: stabilizaciji kičme i transplantaciji bubrega.     

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas