503.jpg

Javni konkurs za prijem lica iz građanstva na doktorske akademske studije biomedicine na Univerzitetu odbrane u Beogradu – Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije

19. 12. 2012

MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE

SEKTOR ZA LJUDSKE RESURSE
UPRAVA ZA KADROVE
r a s p i s u j e
JAVNI KONKURS
za prijem lica iz građanstva
na doktorske akademske studije biomedicine
na Univerzitetu odbrane u Beogradu – Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije

U školskoj 2012/2013. godini lica iz građanstva mogu konkurisati za prijem na doktorske akademske studije biomedicine, na sledećim modulima:

1. molekulska medicina – 4 kandidata;
2. neuronauke – 3 kandidata;
3. farmakologija i toksikologija – 3 kandidata.

Na konkurs se mogu javiti kandidati koji ispunjavaju sledeće uslove:

a) Opšti uslovi konkursa:
1) da su državljani Republike Srbije;
2) da nisu krivično osuđivani kaznom zatvora u trajanju dužem od šest meseci i da se protiv njih ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

b) Posebni uslovi konkursa:
1) završen jedan od sledećih oblika školovanja:
– studije medicine, stomatologije, farmacije, veterinarske medicine ili biologije sa najmanje 300 ESPB bodova i opštom prosečnom ocenom najmanje 8;
– stečen VII-1 stepen stručne spreme prema propisima koji su važili do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik RS”, br. 76/05, 100/07 – autentično tumačenje, 97/08, 44/10 i 93/12), ukoliko je kandidat završio studije medicine, stomatologije, farmacije, veterinarske medicine ili biologije sa prosečnom ocenom najmanje 8;
2) poznavanje engleskog jezika u meri da se mogu koristiti stranom literaturom.

Između kandidata koji ispunjavaju uslove za upis na doktorske studije, prednost pod jednakim uslovima ima kandidat:
– koji ima veću prosečnu ocenu;
– koji ima više objavljenih naučnih ili stručnih radova u oblasti za koju konkuriše;
– koji je u kraćem vremenskom roku završio studije.

NAČIN KONKURISANJA:
Konkurs je otvoren od 15. decembra 2012. godine do 15. januara 2013. godine.

Kandidati prijave podnose preporučenom poštom ili lično Sekretarijatu Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu, Crnotravska 17, Beograd (IV etaža), radnim danima od 12,00 do 14,00 časova. Obrazac prijave može se preuzeti sa sajta Vojnomedicinske akademije (www.vma.mod.gov.rs) ili dobiti u Studentskoj službi Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu.
Uz prijavu na konkurs kandidati prilažu sledeća dokumenta:
- uverenje o državljanstvu Republike Srbije (ne starije od šest meseci);
- overenu kopiju izvoda iz matične knjige rođenih (ne stariju od šest meseci);
- uverenje od nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti (ne starije od šest meseci);
- uverenje nadležnog organa MUP-a da kandidat nije krivično osuđivan kaznom zatvora u trajanju dužem od šest meseci (ne starije od šest meseci);
- overenu kopiju diplome ili overenu kopiju uverenja o završenom školovanju na osnovnim studijama u kojoj je upisana prosečna ocena (ukoliko nije upisana, visina prosečne ocene dokazuje se potvrdom koju izdaje visokoškolska ustanova);
- spisak publikovanih naučnih i stručnih radova (ukoliko ih kandidat ima);
- dokaz o uplati troškova konkursa;
- biografiju.

Nepotpune, neblagovremene i nerazumljive prijave neće se uzimati u razmatranje.
Komisija za upis obaviće sa kandidatima razgovor u roku od pet dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na konkurs. Razgovor sa kandidatima obuhvata i proveru znanja engleskog jezika.
Preliminarna rang-lista biće objavljena na oglasnoj tabli Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu, na internet stranici Vojnomedicinske akademije i internet stranici Univerziteta odbrane u Beogradu, u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavu na konkurs.
Učesnik konkursa koji smatra da su njegova prava povređena može podneti prigovor dekanu, u roku od tri dana od dana objavljivanja preliminarne rang-liste na oglasnoj tabli.
Po prigovoru učesnika konkursa, dekan donosi rešenje u roku od tri dana od dana prijema prigovora.
Na rešenje dekana kandidat može podneti prigovor Savetu Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rešenja. Savet Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu donosi rešenje u roku od tri dana od dana njenog prijema.
Nakon odlučivanja po prigovoru, komisija za upis utvrđuje i objavljuje konačnu rang-listu svih kandidata.
Konačna rang-lista objavljuje se na oglasnoj tabli Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu, zvaničnoj internet stranici Vojnomedicinske akademije i internet stranici Univerziteta odbrane u Beogradu.
Naknada za troškove konkursa iznosi 5.000,00 dinara i uplaćuje se na tekući račun Vojnomedicinske akademije 840–941621–02 sa pozivom na broj 4233.
Studije traju tri školske godine.
Školarina za školsku 2012/2013. godinu iznosi 176.000,00 dinara i uplaćuje se u pet jednakih rata. Školarina pokriva troškove nastave, troškove za korišćenje objekata za nastavu, troškove nastavnih sredstava i materijala za izradu doktorske teze.
Sve ostale informacije o detaljima koji se odnose na konkurs mogu se dobiti na telefon 011/3608-886, radnim danima od 12,00 do 14,00 časova.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas