523.jpg

Kandidatkinje za oficire Sanitetske službe položile zakletvu

14. 02. 2012

Kandidatkinje 3. klase za oficire Sanitetske službe svečano su položile zakletvu danas, 14. februara 2012. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.
Načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković čestitao je kandidatkinjama položenu zakletvu i rekao da je obuka prilika da se steknu nova profesionalna znanja i iskustva, ali i da se uspostave dobri međuljudski i kolegijalni odnosi. Istakao je posebno zadovoljstvo činjenicom da je cela klasa sastavljena od pripadnica ženskog pola, budućih vojnih lekarki.To je u potpunosti u skladu sa Rezolucijom UN 1325 o uključivanju žena u bezbednosna pitanja, na čijoj implementaciji radi Ministarstvo odbrane.
Obuku i osposobljavanje za oficire sanitetske službe počelo je 18 kandidatkinja, doktorki medicine koje su primljene na konkursu Ministarstva odbrane za potrebe Vojske Srbije. Obuka traje četiri meseca, a lica koja je uspešno završe biće unapređena u čin aktivnih oficira sanitetske službe i raspoređena na rad u jedinicama i ustanovama Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas