250412.jpg

Kurs "Organizacija rada sanitetske i zdravstvene službe u masovnim nesrećama "

25. 04. 2012

Kurs  u okviru kontinuirane medicinske edukacije sa temom"Organizacija rada sanitetske i zdravstvene službe u masovnim nesrećama  " u organizaciji Trening centra sanitetske službe, Sektora za školovanje i NIR održan je na VMA.
Polaznici kursa su imali priliku da čuju najnovija predavanja iz oblasti menadžmenta  masovnih nesreća koja su držali nastavnici Trening centra sanitetske službe.
Predavanjima su obuhvaćene teme : Efikasno planiranje za slučaj katastrofa, Integracija regionalnog Hitnog medicinskogsistema  i  epidemiologija katastrofa, Psihološki aspektireagovanja na katastrofe, Menadžment hitnih situacija, Uloga i zadaci organizacije Crvenog krsta u masovnim nesrećama,Hemijski, biološki, radiološki, nuklearni i eksplozivi velikog kapaciteta (CBRNE).
Teoretski su prikazana najnovija saznanja i protokoli  reagovanja u masovnim nesrećama, a praktično je uvežbana evakuacija  povređenih i obolelih kopnenim i vazdušnim putem.
Kursu je prisustvovalo 45 lekara svih profila, pripadnika MO od kojih  većina radi na mestima gde se susreću sa politraumatizovanim pacijentima i kojima je kontinuirana edukacija i usavršavanje iz ove oblasti neophodna.       

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas