Kurs ratna hirurgija UK.jpg

Kurs za britanske vojne lekare održan na VMA

20. 12. 2016

Kurs ratne hirurgije i toksikologije namenjen pripadnicima Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva održan je na Vojnomedicinskoj akademiji od 13. do 16. decembra 2016. godine.
Sedam britanskih vojnih lekara predvođenih potpukovnicom Laurom En Dafi (Laura Ann Duffy) dočekali su zastupnik načelnika Grupe hirurških klinika VMA puk. prof. dr Nenad Stepić i načelnica Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA prof. dr Slavica Vučinić sa saradnicima. Polaznicima kursa predstavljena je organizacija rada VMA i imali su priliku da se upoznaju sa programom edukacije organizovane u okviru plana bilateralne vojne saradnje.
Tokom četiri dana učesnici kursa pohađali su predavanja o hirurškom zbrinjavanju ratnih povreda, pružanju pomoći u slučaju masovnih nesreća, iskustvima pripadnika VMA u mirovnim operacijama, kao i iskustvima i preporukama na temu akutnih trovanja, genetskog inženjeringa, biotehnologija i drugih specifičnih medicinskih oblasti. Po završetku kursa polaznicima su uručeni sertifikati, a imali su priliku i da obiđu organizacione celine Vojnomedicinske akademije.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas