Respimed2019.jpg

Lekari VMA na VI kongresu respiratorne medicine Srbije

19. 11. 2019

Lekari Vojnomedicinske akademije aktivno su učestvovali na Šestom kongresu respiratorne medicine Srbije, održanom u organizaciji Klinike za pulmologiju VMA od 15. do 17. novembra 2019. godine na Kopaoniku.
Više od 70 eminentnih stručnjaka iz zemlje i inostranstva ukazalo je na značaj multimodalnog pristupa u lečenju respiratornih bolesti kroz predavanja iz oblasti pulmologije, otorinolaringologije, alergologije, onkologije, grudne hirurgije, radiologije, kardiologije i pedijatrije. Pored pulmologa VMA predvođenih načelnikom Klinike za pulmologiju pukovnikom doc. dr Slobodanom Aćimovićem i načelnikom Kabineta za plućne bolesti Poliklinike VMA potpukovnikom doc. dr Radetom Milićem, sa predavanjima po pozivu učestvovali su i specijalisti kardiologije, otorinolaringologije i radiologije VMA.
Kongresu sa 17 sesija prisustvovalo je oko 420 lekara i farmaceuta i održano je 15 oralnih prezentacija. U poster sesiji, od ukupno 47 učesnika, prezentacija kapetana dr Aleksandra Nikolića „Inicijalno pogrešno dijagnostikovan primarni sinovijalni sarkom pleure - prikaz slučaja“ osvojila je treću nagradu.
Koorganizatori ovog događaja sa međunarodnim učešćem bili su Institut za plućne bolesti Vojvodine i klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije i kliničkih centara Niš i Kragujevac.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas