Načelnik Generalštaba OS Španije na VMA1.jpg

Načelnik Generalštaba OS Španije na VMA

23. 11. 2012

Načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković primio je načelnika Generalštaba Oružanih snaga Kraljevine Španije admirala Fernanda Garsiju Sančeza u četvrtak, 22. novembra 2012. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.
Načelnik VMA brigadni general Novaković rekao je da je VMA počastvovana što je španska vojna delegacija na najvišem nivou, koja se nalazi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, posetila i ovu instituciju. Izrazio je zadovoljstvo razvojem bilateralne vojne saradnje i izneo svoje uverenje da je oblast vojne medicine jedan od velikih potencijala, naročito  vezano za školovanje, naučnoistraživački rad i učešće u medicinskim timovima u okviru mirovnih misija. Upoznao je sagovornike sa kapacitetima VMA, posebno sa Medicinskim fakultetom VMA i Trening centrom za obuku sanitetskog osoblja VMA, koji izvodi kurseve za pripremu učešća pripadnika vojnog saniteta u mirovnim misijama.
Admiral Sančez preneo je svoje impresije organizacijom i radom VMA, posebno delom koji se odnosi na školovanje i usavršavanje vojnih lekara. Rekao je da je Kraljevina Španija tek započela sa školovanjem vojnih lekara za potrebe vojnozdravstvenog sistema i da bi im tu razmena znanja i iskustava sa VMA bila od velike koristi.
Sagovornici su se složile da je unapređenje saradnje u oblasti vojnog zdravstva u najboljem interesu obe strane.
 
Beograd, 23. novembar 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas