NG Ohajo 032016.jpg

Nastavak saradnje Srbije i Ohaja u oblasti vojne medicine

25. 03. 2016

Glavna planska konferencija za zajedničko angažovanje medicinskih timova Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, održana je od 22. do 24. marta 2016. godine u Trening centru sanitetske službe Vojnomedicinske akademije.
Na konferenciji, kojoj su prisustvovali pripadnici radne grupe NG Ohaja i članovi Oružanih snaga Republike Angole u ulozi posmatrača, definisani su naredni koraci za zajedničko učešće medicinskih timova što je rezultat dugogodišnje bilateralne saradnje u oblasti vojne medicine.
Na završnoj analizi konferencije prisustvovali su zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr Uglješa Jovičić, zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić, državni sekretar Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ivan Bošnjak, predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa general-major u penziji doc. dr Zoran Stanković, kao i izaslanici odbrane Sjedinjenih Američkih Država i Republike Angole u Srbiji.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas