256.jpg

Nastavak uspešne saradnje VMA i OPCW

28. 10. 2009

Beograd, 28.oktobar - Delegacija Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) u Hagu koju su čiinili rukovodioci u Medicinskom odeljenju ove organizacije Stephen Neault i Franz Ontal, , posetili su VMA i sa odgovornim predstavnicima naše ustanove razmotrili sve aspekte dvogodišnje saradnje, a odnosi se prevashodno na edukaciju medicinskog osoblja OPCW u VMA.
Članove delegacije pozdravio je zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr. Nikola Filipović, a zatim su razgovori nastavljeni sa predstavnicima Centra za kontrolu trovanja, Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine i Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA.
Po ocenama predstavnika OPCW, saradnja sa VMA rezultirala je značajnim napretkom u osposobljenosti i obučenosti njihovih pripadnika za reagovanje u medicinski urgentnim situacijama i sticanjem jedinstvenih znanja i iskustava.
Gosti iz Haga izrazili su zadovoljstvo planom, organizacijom i vođenjem edukacionih procesa, uslovima rada u VMA, kao i stručnošću i profesionalnošću svih angažovanih nastavnika i drugog medicinskog osoblja.
Saradnja VMA i OPCW biće nastavljena i u narednoj godini.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas