503.jpg

Neurolozi VMA na Forumu neurologa

30. 05. 2019

Neurolozi Vojnomedicinske akademije predvođeni načelnikom Klinike za neurologiju VMA pukovnikom prof. dr Rankom Raičevićem aktivno su učestvovali u radu Adriatic Neurology foruma održanog od 22. do 26. maja 2019. godine u Bečićima, Crna Gora.
Skup je otvorio pukovnik prof. dr Ranko Raičević i u pozdravnoj reči potvrdio dosadašnji izuzetan doprinos i značaj Adriatic Neurology foruma koji čitav niz godina uspeva da održi visok nivo naučnog i praktičnog kliničkog znanja iz oblasti neurologije i neuronauka na ovim prostorima. Profesor Raičević održao je i nekoliko predavanja od kojih je posebno zapaženo izlaganje na temu neurotraume, a pored njega u radu sesija učestvovali su prof. dr Evica Dinčić, prof. dr Vesna Martić, doc. dr Smiljana Kostić, major dr Aleksandar Marković i major dr Viktor Pasovski. U sesiji mladih neurologa svoje originalno istraživanje i prikaz slučaja usmeno su prezentovali specijalizanti neurologije kapetan Marinela Knežević i dr Elma Bukvić, dok su pukovnik doc. Toplica Lepić, dr Marija Grunauer i dr Mirjana Stojković bili moderatori jedne od sesija ove značajne međunarodne manifestacije.
Na kongresu je učestvovalo više od 200 međunarodnih stručnjaka, a tokom četiri dana obrađene su aktuelne teme iz oblasti neurodegenerativnih bolesti, demencija, glavobolja, multiple skleroze, neuromišićnih bolesti, dečje neurologije, cerebrovaskulanih bolesti i neurointerventnih procedura.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas