Norveska 032017.jpg

O vojnomedicinskoj saradnji sa Kraljevinom Norveškom

04. 04. 2017

Sastanak Zajedničke radne grupe za vojnomedicinsku saradnju Republike Srbije i Kraljevine Norveške održan je na Vojnomedicinskoj akademiji. 
Na sastanku je bilo reči o planu bilateralne vojnomedicinske saradnje koja je, prema mišljenju obe strane, odlična. Istaknuto je da rezultati bilateralnih aktivnosti treba da podrže izgradnju Balkanskih vojnomedicinskih snaga (Balkan Medical Task Force). Govorilo se i o najvažnijim planiranim aktivnostima za tekuću godinu, koje pored redovnog održavanja Lake poljske bolnice nivoa 2 uključuju i standardizaciju kursa ratne hirurgije na VMA kojem je planirano da prisustvuju norveški medicinski stručnjaci.
Osim razgovora o aktuelnostima iz bilateralne vojnomedicinske saradnje - razvoju projekta vojnomedicinskih kurseva za učenje na daljinu, razmeni specijalista preventivne medicine i organizaciji Treće vojnomedicinske konferencije u 2018. godini, na sastanku su razmatrani i modeli za zajedničko angažovanje pripadnika Ministarstva odbrane RS i Kraljevine Norveške u misijama Ujedinjenih nacija.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas