254.jpg

Obeležen Dan Veterinarske službe Vojske Srbije

30. 10. 2009

Beograd, 30.oktobar - Pripadnici Veterinarskog školskog centra i veterinari koji rade u VMA i sistemu odbrane obeležili su danas vredan jubilej – 158 godina tradicije vojnoveterinarske službe.

U okviru obeležavanja jubileja, u VMA je danas u organizaciji Instituta za medicinska istraživanja, Centra za kontinuiranu edukaciju i Udruženja veterinara sistema odbrane održan edukativni seminar sa temom: »Hirurško zbrinjavanje ratne rane u veterinarskoj medicini«. Seminaru su prisustvovali pripadnici vojne veterinarske službe, slušaoci 94.klase Škole rezervnih oficira Veterinarske službe kao i veliki broj veterinara iz drugih ustanova u Republici, predstavnci Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu i Veterinarske komore Srbije. Takođe u sklopu obležavawa jubileja, održan je i četvorodnevni kurs profesonalnih oficira veterinarske službe iz zdravstvene zaštite životinja, koji je imao za cilj upoznavanje sa novim teoretskim i praktičnim sazanjima iz ove oblasti.

Inače, 31. oktobar obeležava se kao Dan veterinarske službe u znak sećanja na isti datum 1851.godine kada je knjaz Aleksandar Karađorđević primio u vojnu službu prvog doktora veterinarske medicine dr Jovana Teodorovića.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas