1418.jpg

Održan kurs “Urgentna stanja u internoj medicini - kardiologija i anesteziologija sa intenzivnom terapijom“

17. 05. 2012

 Kurs kontinuirane medicinske edukacije “Urgentna stanja u internoj medicini - kardiologija i anesteziologija sa intenzivnom terapijom” u organizaciji Trening centra sanitetske službe Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad Vojnomedicinske akademije, održan je od 7. do 9. maja 2012. godine na VMA.
 
Polaznici kursa imali su priliku da čuju predavanja profesora Vojnomedicinske akademije na temu teorijskih i praktičnihznanja neophodnih za razumevanje hitnih stanja, koja neposredno ugrožavaju život bolesnika. Omogućeno im je isticanje praktičnih veština u proceni težine i lečenju akutno ugroženih pacijenata, uz poštovanje najnovijih preporuka iz oblasti urgentne medicine, kardiologije i anesteziologije.
 
Predavanjima su obuhvaćene teme iz oblasti kardiologije i anesteziologije sa intenzivnom terapijom: Akutni koronarni sindrom bez ST elevacije - dijagnostika i lečenje, Akutni koronarni sindrom sa ST elevacijom, Akutna srčana insuficijencija, Maligni poremećaji srčanog ritma i poremećaji sprovođenja - implantacija privremenog pejsmejkera, Ehokardiografski pregled u urgentnim kardiološkim stanjima, pacijenti u stanju svesti na nivou kome u jedinici intenzivne terapije, Kardiopulmonalna reanimacija KPR (srčani zastoj, masaža srca, defibrilacija, koma položaj, vazdušni put i ventilacija, gušenje stranim telom) i vežba - Kardiopulmonalna reanimacija.
Kursu je prisustvovalo 85 lekara, stomatologa i farmaceuta svih profila, pripadnika Ministarstva odbrane i civilnih zdravstvenih ustanova.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas