delegacija_Indonezije.jpg

Parlamentarna delegacija Indonezije na VMA

07. 11. 2012

Poslanička grupa "Prijateljstva Indonezija-Srbija" Narodnog predstavničkog veća Republike Indonezije, koja boravi u zvaničnoj poseti Narodnoj skupštini Republike Srbije, posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju. Delegaciju Indonezije, koju predvodi Milton Pakpahan (Milton Pakpahan), a u čijem sastavu je i ambasador Republike Indonezije u Beogradu Semuel Samson (Samuel Samson,) primio je zamenik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Dragan Dinčić sa saradnicima.
Zamenik načelnika VMA Dinčić zahvalio se ispred Uprave VMA na ukazanoj časti da visoka delegacija Indonezije poseti ovu ustanovu. Ukratko je upoznao sagovornike sa potencijalima VMA u oblasti lečenja, školovanja i naučnoistraživačkog rada i rekao da je potpisani Sporazum o saradnji u oblasti odbrane sa Indonezijom iz 2011. godine odlična osnova za unapređenje saradnje u oblasti vojne medicine.
Ambasador Samson preneo je da Indonezija ima odlična iskustva sa školovanjem i usavršavanjem svojih lekara na VMA u ranijem periodu i da postoji interes da se takav vid saradnje nastavi. Takođe, s obzirom da je Indonezija veoma angažovana u mirovnim misijama širom sveta, zainteresovani su da se razmotri mogućnost saradnje i u vezi medicinskih timova u mirovnim misijama.
Šef delegacije Pakpahan preneo je da je indonežanska strana najviše zainteresovana za razmenu znanja i iskustava iz hirurgije i transplantacije, školovanje i specijalizacije za indonežanske lekare na VMA, kao i za pružanje medicinske usluge indonežanskim građanima na VMA.
Obe strane su se usaglasile da postoji obostrani interes i odlična osnova da se u daljoj komunikaciji definišu konkretne aktivnosti i saradnja u oblasti vojne medicine podigne na zavidan nivo.
 
Beograd, 7. novembar 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas