Kadeti 4. klasa.jpg

Početak nove školske godine na Medicinskom fakultetu VMA

01. 10. 2012

Za četiri klase kadeta i kadetkinja Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu danas je počela nova školska 2012/2013. godina, što je svečano obeleženo u amfiteatru Vojnomedicinske akademije.
Skupu su prisustvovali rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić, načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković, dekan Medicinskog fakulteta VMA brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić, kao i nastavno osoblje VMA.
Načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković poželeo je srećan početak školske godine budućim vojnim lekarima i istakao da im mentori i profesori stoje na raspolaganju tokom školovanja za sve vrste pomoći. Novoj generaciji kadeta i kadetkinja poželeo je da budu dobri i uspešni kao prethodne tri generacije koje beleže impresivne rezultate dosadašnjeg školovanja i predstavljaju siguran zalog za budućnost vojnog zdravstva u Srbiji.
Dekan Medicinskog fakulteta VMA brigadni general akademik prof. dr Miodrag Čolić rekao je da upisom četvrte klase Medicinski fakultet VMA sada školuje 107 kadeta i kadetkinja. Pohvalio je izvanredan uspeh tri klase tokom dosadašnjeg školovanja čija prosečna ocena iznosi 9,49.
Rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić održao je prezentaciju o radu Univerziteta i budućim planovima. Istakao je da Univerzitet odbrane, kao nastavna baza od 300 nastavnika i sa preko 1000 studenata, stvara kadrove nastavne baze za potrebe celog sistema odbrane.
Kadetkinje i kadeti koji su danas započeli prvu godinu studija imali su prilike da upoznaju svoje mentore koji će ih pratiti tokom ukupnih šestogodišnjih studija.
 
Beograd, 1. oktobar 2012. godine

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas