Kandidati TC SnSl.jpg

Početak obuke Treće klase Trening centra SnSl

05. 09. 2012

Svečanost povodom početka obuke Treće klase kandidata na dobrovoljnom odsluženju vojnog roka za rezervne oficire Trening centra sanitetske službe (SnSl) Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA održana je 5. septembra 2012. godine u amfiteatru Vojnomedicinske akademije.
Događaju su prisustvovali načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković, dekan Medicinskog fakulteta VMA brigadni general prof. dr Miodrag Čolić, akademik, kao i šefovi katedri i nastavnici VMA.
Uvodnu reč održao je načelnik Trening centra sanitetske službe pukovnik Dragan Jovanović i poželeo dobrodošlicu novoj generaciji slušalaca na vojnomedicinskoj obuci koju čine 10 lekara i 11 stomatologa.
Prisutnima se zatim obratio načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA pukovnik prof. dr Predrag Romić uz prisećanje na dugu istoriju i tradiciju školovanja u sanitetskoj službi. Istakavši i odgovornost koju nosi vojnomedicinsko obrazovanje poželeo je dobrodošlicu novim kandidatima i naglasio da će nastavni kadar Vojnomedicinske akademije učiniti sve da im pruži visok nivo edukacije i prijatan boravak u ustanovi.
Buduće rezervne oficire i pripadnike sanitetske službe Vojske Srbije pozdravio je i načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković pohvalivši poštovanje Rezolucije UN 1325 i u novoj generaciji kandidata. Poželeo im je uspešno školovanje i naglasio da će u sanitetskoj službi, osim sticanja teorijskog znanja, biti u mogućnosti da steknu vredno i kvalitetno praktično iskustvo.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas