Poseta_austrijskog_vojnog_saniteta_2014_2.jpg

Poseta delegacije austrijskog vojnog saniteta VMA

28. 10. 2014

Visoka delegacija Sanitetske službe Ministarstva odbrane i sporta Republike Austrije posetila je danas Vojnomedicinsku akademiju.
Tom prilikom, načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković i načelnik Uprave za vojni sanitet general dr Robert Hofman, razgovarali su o nastavku uspešne saradnje, koju je posebno obeležio kurs ratne hirurgije koji su pre dve godine austrijski vojni lekari uspešno pohađali na VMA. Uz to, bilo je reči i o iskustvima sanitetskih timova u mirovnim operacijama.
General Novaković je posebno naglasio značaj posete austrijske delegacije u godini u kojoj vojnozdravstvena ustanova koju predvodi obeležava 170 godina postojanja, a general Hofman je izrazio naročito interesovanje za sistem školovanja na Medicinskom fakultetu VMA, ocenjujući da ima dosta toga zajedničkog sa sistemom školovanja zemlje iz koje dolazi.
U nastavku današnje posete, austrijska delegacija obišla je, između ostalog, i Institut za radiologiju, Institut za medicinska istraživanja, kao i Sektor za farmaciju.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas