fizijatrijska ideja i statisticke metode.jpg

Predstavljena knjiga „Fizijatrijska ideja i statističke metode“

09. 10. 2013

Promocija knjige "Fizijatrijska ideja i statističke metode" načelnika Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Vojnomedicinske akademije pukovnika prof. dr Aleksandra Đurovića održana je 8. oktobra 2013. godine na VMA.
Prema rečima jednog od recenzenata knjige načelnika Instituta za medicinska istraživanja VMA prof. dr Zvonka Magića, sa poteškoćama statističke obrade podataka pri izradi projekata susreću se mnoge generacije lekara istraživača te je ovo enciklopedijsko delo efikasan odgovor na potrebe za literaturom na našem jeziku. Na jednostavan i iscrpan način objašnjene su osnovne metode i principi statistike u biomedicinskim istraživanjima. Temeljno je ukazano na osnovne postulate statističkih metoda, obrade i prikazivanja rezultata uz mnoštvo grafičkih i tabelarnih primera što se pokazuje kao veoma korisno za sve one koji se bave naučnoistraživačkim radom, a posebno u oblastima biomedicine.
Iako prema naslovu namenjena određenoj grupi lekara specijalista, ova knjiga je sa razlogom ocenjena kao značajan doprinos kliničkom i naučnoistraživačkom radu medicinskih radnika svih profila.
Zajednički utisci ostalih recenzenata knjige, prof. dr Dubravka Bokonjića, načelnika Instituta za toksikologiju i farmakologiju Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA, naučnog savetnika Ljiljane Vučković Dekić, prof. dr Branka Đedovića, prof. dr Gordane Popović, Ivane Đokić, Kristine Petković, prof. Radoslava Gaćinovića i prof. dr Jovana Jovićevića, su da je autor u ovom radu metodološko-filozofskom interpretacijom sistematizovanih činjenica uz maštovit i neobičan stil kazivanja kreirao vredno naučno i stručno štivo.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas